×
×

Театар у тврђави

Заједно

Породицу Михајловић и све њене примарне и придружене чланове ништа није тако осакатило, обезвредило и наружило, као њихова сопствена динамика и односи. Али, како то најчешће бива, ништа их друго није спасило, одржало и ојачало, до управо њихово непоколебљиво заједништво, неодустајање једних од других и проста међузависност. Психологија ће то назвати патологијом, наивни би рекли да је то љубав, а за нас у позоришту, то се зове истина. Шесторо чланова фамилије пет година није село за исти сто, све док их смрт ближњег није окупила. Уз алкохол и дељење успомена, отварају се неразјашњене теме, прећутана замерања, срамотне тајне. Дакле: хумор, агресија, сузе, љубав, праштање.


Копродукција: СНП, Беоарт, Центар за културу Тиват и Културни центар Панчево 

Текст: Ана Ђорђевић 

Режија: Јана Маричић 

Глумци: Бранислав Јерковић, Југослав Крајнов, Гордана Ђурђевић Димић, Јасмина Вечански, Ненад Пећинар и Бојана Ординачев 

Костим: Сенка Раносављевић 

Сцена: Милица Сурутка 

Организација: Вања Пећинар 

 

"Тек када смо почели са пробама Аниног комада "Заједно", коме смо заједно дале наслов, могла сам да наслутим ко су ликови који обележавају седам дана од смрти оца породице. Глумци и ја смо се од почетка сложили да је то ситуација у којој најпре долазе до изражаја карактеристике менталитета и класе којој ликови припадају. Дакле, баш као у грађанској и/или породичној драми, миље је појам којим смо се највише бавили током фазе анализе." 


Цена појединачне улазнице је 500 динара. Куповином комплета улазница остварујете 20% попуста. Такође важи попуст 20% за пензионере, уз пензиони чек и регистрацију на благајни Центра за културу Смедерево.

Улазнице можете купити на благајни Центра за културу Смедерево и онлајн путем сајта sdkultura.rs. Куповином онлајн карата остварујете попуст од 10%.