×
×
09.
Децембар Субота
12.00

Представа

Три јунаштва Краљевића Марка

Јунаци ове представе, Краљевић Марко и његов верни пратилац, коњ Шарац, одлучно крећу у потрагу за ''златним кључевима''. Њима ће откључати ''ковчег'' који крије одговоре на питања: шта су пријатељство, љубав и храброст, те како постати прави херој? Својим духовитим језиком, музиком са етно мотивима, представа уводи гледаоца у свет бајке и мита и отвара ''чаробна врата'' која спајају традиционално и модерно. 

Представа ''Три јунаштва Краљевића Марка” београдског Позоришта “Чарапа” бави се средњевековном српском и европском традицијом на један посве иновативан, интерактиван и - најмлађима - прилагођен начин. Кроз догодовштине митских и класичних јунака, она сликовито приказује начин живота, обичаје и веровања прошлих времена, промовишући непролазне етичке вредности и духовне идеале којима тежимо као појединци, али и као народ.  

Посебној атмосфери представе доприносе оригинално компонована музика, богата ликовност сценографије, те сценски ефекти и костими. 

Текст Оливере Стаменковић режирала је Валентина Павличић. Аутор сценографије и лутака је Борис Чершков. Костим је дело Маје Мирковић, а музика Марка Николића. Кореографију и сценски покрет осмислила је Јована Ракић, а играју: Марко Марковић/ Никола Штрбац, Милан Тубић/ Никола Поповић, Никола Крнета и Тања Живковић.


Цена улазнице је 350 динара.