×
×
06.
Фебруар Уторак
18.00

Прослава Кинеске Нове године

У 18.00  очекује вас представљање традиционалне уметности провинције Фуђен, град Quanzhou.  

У централном холу биће организована интерактивна изложба где ће посетиоци моћи да присуствују процесу стварања малих уметничких дела; од папирних фигура чија традиција израде креће још од Танг династије, преко плетења ратана, израде чипкастих гравираних лампиона и папирних лутака, до Гванџо вештине резбарења калаја које је у време династије Минг имала посебно место, да је за ове занатлије била одређена ексклузивна улица у којој су имали своје атељее. 

Након изложбе, у 18.30, следи добродошлица и обраћање представника Владе Републике Србије, амбасаде Народне Републике Кине у Србији, представника јединице локалне самоуправе и Института за појас и пут. 

Од 18.45 можете погледати наступ Quanzhou Intangible Cultural Heritage Exhibition and Performance Troupe (трајање 60 мин).

Представљање обухвата презентацију и промоцију града Quanzhou кроз предавања и представе, са специјализованим извођењима која ће посетиоце увести у тајне церемоније испијања чаја, традиционалних борилачких вештина, уз плес и оперске арије, церемоније тамјана и луткарске представе. Ансамбл чини 21 уметник. 

Град Quanzhou је уврштен на Унескову листу светске баштине, а у Кини је са 945 историјских и културних локалитета под државном заштитом на свим нивоима. 

Улаз је слободан уз преузимање бесплатних улазница на билетарници Центра за културу Смедерево, као и путем сајта sdkultura.rs.