×
×
08.
Фебруар Четвртак
10.00

Концерт

Музички биоскоп

Пројекат „Музички биоскоп" је намењен деци и посвећен њиховој музичкој едукациіи. 

Пројекат jе на свом премијерном појављивању на прошлогодишњем конкурсу града Крагујевца заузео 8. место (од укупно 95 пријављених пројеката) и најбоље je рангиран када je у питању садржај првенствено намењен публици дечијег узраста. Идеја пројекта "Музички биоскоп" огледа се пре свега у упознавању намлађих са класичном музиком, на један нов и несвакидашњи начин. 

Пројекат jе конципиран тако да камерни састав сачињен од седам до десет музичара уживо изводи музику и ефекте из цртаних филмова који се истовремено емитују на пројекцијском платну на сцени. Пројекат „Музички биоскоп" jе, у периоду од септембра 2022. до децембра 2023. године видело преко 7000 људи широм Србије (Београд, Нови Сад, Крагујевац, Аранђеловац, Горњи Милановац, Ћуприја, Брус) и оцењен jе као најиновативнији пројекат подржан од стране града Крагујевца на конкурсу 2022. године. 

Музика пројекције представља склоп транскрипција и нове музике композитора Предрага Радисављевића и Игора Андрића. У оквиру програма могу се чути "Мађарске игре" Јоханеса Брамса, музика из Балета Петра И. Чајковског и других. 

Камерни састав који наступа у овој пројекцији састављен је од гудачког квартета, флауте, клавира и перкусија. 

Укупно трајање представе је 42 минута и садржи следеће епизоде: 

Три прасета (Pigs in a Polka);

Смешне бајке (Foney Fables);

Звекнути зекан (The Wacky Wabbit)

Слободан улаз