×
×

27. 01. 2023.

Одржана смотра “Славски колач”

Данас, у холу Центра за културу Смедерево, у оквиру 34. СМЕДЕРЕВСКИХ СВЕТОСАВСКИХ СВЕЧАНОСТИ одржана је традиционална смотра "Славски колач" која је била такмичарског карактера. 

Жири је имао тежак задатак да оцени 118 изложених колача и донесе одлуку о првом, другом и трећем месту у три категорије. 

У жирију за доделу награда су били: 

Иван Весић, свештеник саборне цркве Свети Георгије у Смедереву, који је био и председник жирија, Гордана Милетић, музејски саветник, етнолог и Радисав Лукић, чувар народних обичаја и здравичар. 

У категорији НАЈЛЕПШЕ УКРАШЕНИ СЛАВСКИ КОЛАЧ треће место по одлуци жирија је освојила учесница са бројем 117 - Симић Драгица из УЖ "Карађорђев дуд", друго место је припало учесници са бројем 83 - Сушић Љубици из УЖ "Карађорђев дуд", а прво место у овој категорији заузела је учесница са бројем 90 - Шпановић Вера из удружења "Коло српских сестара". 

У категорији ТРАДИЦИОНАЛНИ СЛАВСКИ КОЛАЧ треће место је припало учесници са бројем 24 - Миљковић Дивни из УЖ "Прело" Лугавчина, друго место је освојила учесница са бројем 80 - из УЖ "Јабука" Удовице и на крају, прво место у овој категорији је припало учесници са бројем 1 - Радивојевић Мирјани из Осипаонице. 

У оквиру последње категорије СВЕТОСАВСКИ СЛАВСКИ КОЛАЧ треће место је припало учесници са бројем 71 - Мишић Милки из УЖ "Плавинац", друго место је заузела учесница са бројем 73 - Митровић Живадинка из УЖ "Плавинац", а прво место по одлуци жирија је припало учесници са бројем 11 - Симић Зорици из УЖ "Извор" Мала Крсна.