×
×
28.
Фебруар Среда
20.00

Представа

Прича из сајбер дворишта

Сваки стори је пролазан, али неке приче се памте заувек.

Kроз сат времена уз сонгове који се уживо изводе и кореографије које причају о девојчици Милици и њеном одрастању, проговара се о теми вршњачког, а посебно интернет насиља (сајбербулинг). Млади су кроз пројекат Сајбербулинг у преводу (подршка фондације Јелене Шантић) кроз радионице истраживали тему виртуелног вршњачко насиља и на крају снимили музички спот за оригинални сонг овог мјузикла – У прашуми светске мреже. Након овог процеса заједно са редитељком су вредно радили постављајући први ангажовани мјузикл у Смедереву. Млади ансамбл састављен од средњешколаца који уживо певају, играју и свирају о сајбербулингу и преводе овак рогобатни термин у ситуације на сцени са којим се они свакодневно суочавају. Потпуно другачије, разиграно и распевано, промрдавају се темељи овог изазова са којим деца често (не) излазе на крај и у основној и у средњој школи. 

Позориште ПАТОС обележава „Дан розе мајица“ светски дан борбе против вршњачког насиља. 

Улаз је слободан! 

Мјузикл о виртуелном вршњачком насиљу ПРИЧА ИЗ САЈБЕР ДВОРИШТА 

KОПРОДУKЦИЈА: Оркестар Светлост, Позориште ПАТОС и Хлеб театар 

РЕЖИЈА, ТЕKСТ и KОРЕОГРАФИЈА: Сања Kрсмановић Тасић 

KОМПОЗИТОР: Југослав Хаџић 

ИГРАЈУ: Јелена Угринић, Марко Ђорђевић, Софиа Бранковић, Наталија Јовановић, Мила Живковић, Матија Вукашиновић, Бојана Ристић, Анђелија Вемић, Тамара Бранковић, Јулија Стојановић, Тијана Адамов, Милица Јеремић, Анђела Дојчиновић, и Немања Врачарић. 

МУЗИKУ ИЗВОДЕ: Јелена Угринић (виола), Марко Ђорђевић (кларинет), Павле Жаркић (гитара), Немања Врачарић (клавир) и Павле Жунац (кахон) 

АСИСТЕНТKИЊА РЕЖИЈЕ И СЦЕНСKОГ ПОKРЕТА: Марина Мишић Губеринић 

МУЗИЧKИ АРАНЖМАН: Јелена Угринић 

ДИЗАЈН СВЕТЛА: Анђела Младеновић 

KОСТИМ: Хлеб/Патос 

ДИЗАЈН ПЛАKАТА: Данило Kарапанџа 

ИЗВРШНЕ ПРОДУЦЕНТKИЊЕ: Сабрина Тасић и Александра Манојловић 

ПРОДУЦЕНТ: Душан Вулић 

ПОДРШKА: Центар за културу Смедерево 

ТРАЈАЊЕ: 60' 

УЗРАСТ: 10+