×
×

08. 09. 2023.

Почиње 136. Смедеревска јесен

Данас почиње 136. СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН једна од најстаријих манифестација ове врсте у Србији у 18 часова дефилеом учесника. 

 Дефиле са поруком "СМЕДЕРЕВО ВАЗДА ОТВОРЕНО" проћи ће градским улицама Карађорђевом, Саве Немањића и Вука Караџића, a завршиће на централном Градском тргу.

Свечано отварање одржаће се у 18.45 постављањем Великог грозда на Градском тргу. 

ВЕЛИКИ ГРОЗД представља заштитни знак манифестације и биће изложен до недеље 10. септембра до 18 часова. 

Након отварања, од 19.00 до 20.30 можете погледати наступе карневалских група којe су учествовалe у дефилеу. 

Карневалске групе које ће наступити на Градском тргу:

ХИП ХОП ПЛЕСНА ГРУПА ГРОФ

Плесна група постоји већ 15 година. У групи се сада налази 9 чланова играча и тако је већ дуги низ година представљајући се свуда па и вечерас за Смедеревску јесен чинећи ово вече посебним и незаборавним.

БАЛЕТСКИ СТУДИО АЛЕГРО СМЕДЕРЕВО

Балетски студио Аллегро бави се класичним и модерним балетом у нашем граду успешно већ 20 година.Поред учешћа на јавним манифестацијама балерине су својим учешћем на државним и међународним такмичењима и фестивалима освајале многобројне награде како у категорији солиста тако и у групама. Плес нас повезује, јача тимски духи и плете фине нити живота. Заплешимо заједно у ритму музике за плес.

СТУДИО БАЛЕТА ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ СМЕДЕРЕВО

Студио балета Центра за културу Смедерево континуирано ради скоро 30 година.Kроз студио је прве кораке научило преко 1.500 девојчица и понеки дечак. Учимо и растемо заједно-наше балерине су данас у Америци, Kанади, Русији, Немачкој… Стигла нам је друга генерација да учи балетску игру- кћерке некадашњих наших малих полазница. Њихови наступи доносе осмех на лица свих који их гледају. Будућност уметности је светла с овим младим талентима.

ДЕЧЈИ ХОР БУГИ ВУГИ

Дечји хор „Буги-вуги“ настао је под кровом истоимене музичке сваштаонице где су се искристалисали мали славуји и постали део овог дечјег хора. Иако постоји тек годину дана имао је већ доста запажених наступа како у Србији, тако и ван наших граница. Прошле године освојили су прву награду на Мајским музичким свечаностима. А њихово време и пун сјај тек долазе! За вечерас су вам, у оквиру програма на тргу, припремили српско-афрички програм.

ОШ „ДИМИТРИЈЕ ДАВИДОВИЋ” Смедерево

Основна школа "Димитрије Давидовић" ове школске године обележава 217 година постојања. Почетак постојања прве школе у Смедереву је 1806. година, а њен директани потомак је основна школа "Димитрије Давидовић". Ова школа једна је од најстаријих у Србији, а најстарија у Смедереву и она је колевка другим смедеревским основним школама. За постојање ове школе везана је историја развоја просвете и школства у смедеревском крају.

Хор ове школе извешће вечерас само за вас неколико песама из свог богатог репертоара.Нека њихова енергија и ентузијазам инспиришу све нас.

Добро дошли на 136. СМЕДЕРЕВСКУ ЈЕСЕН!