×
×
01.
Фебруар Четвртак
19.00

Концерт

Oleg Kireyev Quartet

Публици ће се представити светски познати руски саксофониста Oleg Kireyev, бубњар Милош Грбатинић, контрабасиста Бранко Марковић и пијаниста Андреа Христић. 

Kонцерт садржи најпознате џез стандарде у аутентичном аранжману Kireyeva и јединственом извођењу овог квартета као и оригиналну музику у стилу џеза и фјужн. 

Oleg Kireyev први је руски музичар који је укомбиновао етно- џез мотиве са башкирским народним инструментима. Рођен у Башкирији, представља музичко наслеђе две различите културе – европске и азијске. Под утицајем традиционалног и латиноамеричког џеза, афричких ритмова и азијске етно музике, Олег је створио аутентичан стил и прославио се свирањем различитих музичких жанрова. 

Његова дискографија броји више од 17 објављених албума,а наступао је на многобројним иностраним џез фестивалима попут "London Jazz Festivala", "New York Jazz Improv Festivala", легендарног "Montreux Jazz Festivala" и других. 

Домаћа публика имала је прилике да га слуша и на Нишвил џез фестивалу 2016. године када је наступио са својим бендом „Orlan Jazz“, а почетком 2020. године имали смо прилике да чујемо његов концертни пројекат у сарадњи са Василом Хаџимановим. 

"Metropolis Music" српска издавачка кућа, представила је 2021. године први руско-српски џез пројекат под називом "Jazz Classic" у извођењу Олега. На снимању су учествовали бубњар Урош Стаменковић, контрабасиста Марко Бранковић и пијаниста Милан Пауновић. 

Слободан улаз