×
×

26. 08. 2023.

Одржана премијера прве две епизоде серије Тунел на 6. Дунав Филм Фесту

Прве две епизоде серије „Тунел“ редитеља Петра Ристовског премијерно су приказане у петак, 25. августа у Малом граду Смедеревске тврђаве у оквиру програма Дунав Филм Феста. После пројекције публици се поклонио део многобројне екипе: редитељ Петар Ристовски, глумци Миња Пековић, Јован Белобрковић, Драган Божа Марјановић, Тамара Шустић, Даница Ристовски, Јован Ристовски и Милица Башић, сценариста Владимир Ћосић, монтажер Миодраг Цицовић, и костимографкиња Велиборка Бранков.

Петар Ристовски, редитељ серије, је на премијерном приказивању изјавио: „Веома сам узбуђен што смо после дуго времена, скоро седам година од када смо сценариста Владимир Ћосић и ја почели да развијамо идеју и сценарио за ову серију, овде пред вама и морам да кажем да имам позитивну трему и добар осећај да ће вам се серија допасти. Волео бих да се захвалим људима који су били све ово време уз мене. Прво бих се захвалио мојој породици, мојим дивним глумцима који су били ту у 115 снимајућих дана. Хвала Игору Станковићу који нас је позвао и довео у Смедерево. Захвалио бих се и Телекому Србија без ког ова серија не би била могућа, хвала мом оцу који ми је увек неизмерна подршка, и наравно МУП-у Србије. Тунел је полицијски, напет трилер у коме ћете моћи да видите како неке ствари функционишу изнутра тј. унутар једне полицијске групе која има задатак и циљ да, на првом месту, спаси сваки живот, било да је то починилац или неко од полицајаца. То је преговарачки тим МУП-а Србије, једне специфичне јединице и ја сам приликом истраживања причао са тим инспекторима и они су нам давали разне информације које нису толико познате јавности и због тога мислим да ће серија бити веома аутентична“.

Игор Станковић, оснивач фестивала и селектор програма је поздравио публику речима: „Пратећи трендове највећих светских фестивала као што су фестивали у Kану, Берлину и Венецији, Смедерево и Дунав Филм Фест, сада већ трећу годину доноси премијерно епизоде највећих и најгледанијих српских серија. Уз велику захвалност Телекому Србија и продуцентској кући "Zillion film" гледаћемо, ексклузивно, по први пут прве две епизоде Тунел.“

Серија „Тунел“ настала је у продукцији Телеком Србија и "Zillion filma". Серија ће на јесен бити емитована на каналу Суперстар.

Улоге тумаче Миња Пековић, Јован Белобрковић, Драган Божа Марјановић, Тамара Шустић, Милош Ђорђевић, Лазар Ристовски, Зоран Цвијановић, Радован Вујовић, Теодора Ристовски, Сергеј Трифуновић. Ауторску екипу поред редитеља Петра Ристовског чине и сценариста Владимир Ћосић, директори фотографије Горан Воларевић, Маја Радошевић, и Марко Миловановић, сценографи Жељко Антовић и Љубица Петровић, костимографкиња Велиборка Бранков, маскерка Душица Вуксановић, композитор Александар Ранђеловић, као и монтажери Миодраг Цицовић и Александар Поповић.

Шесто издање Дунав Филм Феста траје до недеље, 27. августа. На фестивалу који се одржава на пет атрактивних локација у Смедереву приказује се 35 остварења која долазе из земаља дунавског слива, а њих 6 се такмичи за награду за најбољи филм, најбољи сценарио, најбољу режију и најбољу глуму. Жири који ће одлучивати о наградама ради у следећем саставу Ивета Иванова, глумица и редитељка из Бугарске, Јелена Михајловић, глумица и директорка Драме на српском језику Народног позоришта Суботица и Зоран Амар, редитељ.