×
08.
Август Понедељак
21.00
Велика дворана

Тврђава музике

Мишко Плави Трио и Ана Станић

Мишко Плави је мултиинструменталиста који се појавио на новоталасној рок сцени почетком осамдесетих година као гитариста, басиста и клавијатуриста сарађујући са бендовима: Via Talas, D’Boys, Пилоти, Екатарина Велика… Последњих година његова преокупација је хармоника, а са овим инструментом је изградио и значајну светску каријеру. Од 2000. године изводи програм „Music Around the World“ са којим је одржао више од 100 концерата у Јапану где је објавио и албум „Исток љуби запад“. Аутор је музике за неколико српских, француских и америчких филмова. Васил Хаџиманов је велика музичка звезда, прослављени композитор и пијаниста. Школовао се на чувеном Беркли колеџу у Америци, а по природи свог стваралаштва, свог бављења музиком и обогаћујућем доприносу, један је од незаобилазних уметника када је реч о музичкој сфери која је данас позната као "world" музика. Оснивач је Васил Хаџиманов бенда, а наступао је са најпознатијим уметницима светске и регионалне музичке сцене. 

Срђан Дункић – Џони један је од најтраженијих студијских музичара у земљи. Наступао је и снимао са многим познатим музичарима и групама. Његов стил свирања карактерише висок технички ниво и виртуозност. Чланови бенда Мишко Плави Трио су створили аутентичан музички израз, сублимирајући више стилова у снажан и емотиван ауторски резултат, свирајући комбинацију класичне, џез и медитеранске музике, а истовремено луцидно користећи елементе соул, фанк, реге и wорлд мусиц утицаја, са наглашеним упливом балканског фолклора у појединим нумерама. На концертима овог састава се могу чути и виртуозне обраде рок, соул и џез стандарда, попут дела Стивија Вондера, Астора Пјацоле, "Cream" и других. 

Гост на концерту трија Мишко Плави је Ана Станић која се у досадашњој соло каријери која је отпочела 1998. године потврђује као врсни поп-рок кантаутор, а са триом је остварила уметничку сарадњу. 

Цена улазнице за целовечерњи програм: 200 динара.