×
×

04. 07. 2024.

Културно лето 2024.

Манифестација ''Културно лето'', својом садржином осликава атмосферу у граду током летњих месеци промовишући низ елемената који представљају окосницу активности Смедереваца у време опуштених, топлих и пријатних дана, вечери и ноћи, карактеристичних за летње годишње доба. Дакле, све оно што што је немогуће, или тешко, реализовати током других годишњих доба.

Културно лето представља јединствену прилику да уронимо у различите уметничке жанрове и уживамо у широком спектру културних догађаја. Било да волите позориште, ликовну уметност, плес, филм или музику, сигурни смо да ћете пронаћи нешто што ће вас инспирисати и одушевити.

Наш програм обухвата разноврсне представе које ће вас насмејати, дирнути или подстаћи на размишљање. Изложбе ће вам пружити прилику да се дивите уметничким делима домаћих уметника, док ће школа плеса да вам омогућити да завладате плесним подијумом уз инструкторе који су мајстори свог заната.

За љубитеље филма, припремили смо филмске пројекције са незаборавним остварењима домаће и светске кинематографије. Концерти ће вас прожети музиком различитих жанрова, док ћете кроз глумачке и музичке радионице имати прилику да откријете свој креативни потенцијал и унапредите своје вештине.

Културно лето је створено како би оплеменило наше културно искуство, пружило нам нове перспективе и спојило нас кроз уметност. Ова манифестација је резултат дуготрајног рада и сарадње Центра за културу Смедерево са бројним удружењима, уметницима и заљубљеника у културу.

Манифестација ће бити реализована на Градском тргу, Дунавском парку, Винском граду и у дворишту Центра за културу, на летњој сцени.

Покровитељ манифестације је Град Смедерево, а организатор Центар за културу Смедерево.