×
×
10.
Април Понедељак
20.00

Представа

Балон

Балон приказује авантуристичне сцене из једног глумачког живота. Са чиме се све сусрећу глумци на свом радном задатку и какве невероватне животне ситуације им се дешавају сазнаћете у представи препуној доброг хумора који најбоље режира сам живот. 

“Представа за једну жену” 

 

РАДЊА KОМАДА 

Представа почиње уобичајеним јутром у животу брачног глумачког пара, када им на врата долази нови комшија са молбом да његовој жени, уместо психотерапеута, помогне баш он, глумац којег она обожава, да проба бар једном да је насмеје и орасположи, не би ли на трен заборавила на животне проблеме. Глумац одлази невољно али ипак почиње да игра представу само за њу, ствара магију у којој се појављују невероватни ликови и увлачи је у ту узбудљиву, још невероватнију причу - представа за комшиницу убрзо постаје алегорија савременог друштва. Она је врло помно прати све време држећи надуван балон у рукама... Писац врло вешто прелази из реалног у апстрактно, а глумци ове представе маестрално играју по неколико улога, брзо се трансформишући унутар сандука или ти великог путничког кофера, минималистичке сценографије која постаје и реквизита али и кофер илузије. “Балон” је урнебесна трагикомедија са две главне теме: прича о глумцу и његовом идентитету и прича о прихватању породичне трагедије. Ова хумористична драма води публику на једно необично, духовито и врло занимљиво путовање које пролети током сат и 20 минута - са надом и нашом личном жељом да уметност може спасити свет. 


РЕЧ АУТОРА 

“Балоном” водимо публику на катарзичан пут препознавања, прихватања и промене а све то кроз хумор и сцене, којима летимо кроз различите жанрове. Слободно можемо рећи да је наша представа вишежанровска игра – пут глумца и његове илузије али и стварног живота и прихватања промена у њему. 

Публика ‘Балона’ је стално на једној емоционалној клацкалици или још боље на емотивном ролеркостеру. Смех до суза. И сузе које тако брзо пређу у смех. Снажан. Громогласан. Све на једном месту. Баш као у животу. 

И сузе и смех су ту, у нама. 

И туга и радост. 

И бол и исцељење. 

Добро дошли на Балон! 


ИГРАЈУ: 

Глумац Филип: Синиша Убовић 

Kомшија, Инспектор, Шацко: Миљан Прљета 

Жена с балоном: Моника Ромић 

Глумица Софија, Шацкова жена: Василија Kозић 

Режија: Моника Ромић 

Музика: Цоцо Москвито 

Сцена: Александар Савановић Хаxел 

Kостим: Владимир Пекић 

Музички студио: Владимир Јован „Save room” 

Сарадник на пројекту: Снежана Удицки 


Цена улазнице: 700 динара 

Улазнице су пуштене у продају и можете их купити на билетарници Центра за културу Смедерево.