×
×

05. 06. 2024.

Анип - апсолутни победник!

Ансамбл народних игара и песама Смедерево који функционише као радна јединица Центра за културу Смедерево је прексиноћ на одржаном 7. Међународном фестивалу фолклора "Џивџан фест" у Врњачкој Бањи однео прегршт признања и у конкуренцији 14 ансамбала, по оцени стручног жирија, завредео 99 од 100 поена за свој наступ што им је донело награду апсолутног победника фестивала! 

Поред главне награде, наш ансамбл је добио и награду за најбоље приказани оригинални костим на сцени, најбољи музички аранжман за изведену кореографију "Свадбени обичаји из Пирота" и за најбољег играча на фестивалу која је припала солисти Ђорђу Ђорђевићу! 

Ово је још једна у низу престижних награда на самом крају успешне сезоне. Пре ове, наш ансамбл је освојио награду "Гранд При-Бесим Биберовић" на међународном фестивалу у Саримсаклију у Турској, затим су на државном првенству освојили Златну плакету и са освојених 97,5 од 100 поена постали вице-шампиони државе и такође, на недавно одржаном 23. Фестивалу фолклора "Златни опанак" у Ваљеву освојен је Сребрни опанак!